Filc kulcstartó

apro-filc-kulcstarto

Ma egy fánkos filc kulcstartó készült a műhelyben, amihez csak egy darabka anyagra van szükség. Ez a filc kulcstartó remek lehetőség, hogy bemutassam, hogy egy darabka anyagot milyen produktívan is fel lehet használni. Mivel nagyon szeretek varrni, ezért szinte nincs is olyan hét, hogy ne készülne valami cukiság.

Készítsd el velem ezt az apró filc cukiságot! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre ez a filc kulcstartó.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (barna, kék)
  • cérna (barna, esetleg kék)
  • hímzőfonal (piros, fehér, sárga, fekete)
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • kulcskarika (átmérő: 1,5 cm)
  • lánc (4 szem vagy 4 cm)

A kulcstartó teljes mérete 6 cm. A fánk átmérője 2,5 – 3 cm.

sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. Ez a filc kulcstartó egész pici elemekből áll, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

filc-kulcstarto
Pici és cuki filc kulcstartók

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a filc kulcstartó elemeit.

A fánk filc kulcstartó varrása:

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez a filc kulcstartó egy nagyon egyszerű darab, könnyű elkészíteni, és nem is túl időigényes, viszont igen mutatós. Ennél könnyebbet ritkán készítek filc anyagból.

fank-filc-kulcstarto-elemei
A fánk kulcstartó elemei

Ezután elkészítjük a fánk kulcstartónk felső részét. Az egyik kerek barna elemre illeszd rá, a kék elemet. A hímzőfonalakkal elszórva készíts rá pár öltést, mintha a cukorszórás lenne. Magát a kék elemet nem szükséges körbevarrni, a hímzőfonallal készített öltések ott tartják a helyén. Rád van bízva, hogy körbevarrod-e.

Majd a fánk belsejét varrjuk össze. Ehhez illeszd a megmarad barna elemet a fánk kész felső része alá, és pelenkaöltéssel varrd körbe. A kulcstartó kicsi mérete miatt ez picit nehezebb is lehet.

A kulcskarikát és a láncot szereld össze. Illeszd be a két barna elem közé, és gombostűvel rögzítsd oda, nehogy elmozduljon. Utolsó lépésként varrd körbe a fánkot pelenkaöltéssel. A lánc varrásánál picit meg is erősítheted az öltést.

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a fánkot ábrázoló filc kulcstartó.  Ugye milyen egyszerű? Készíts belőle sok-sok színben.

elkeszult-filc-kulcstarto
Az elkészült kulcstartó

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük