12 kreatív húsvéti dekoráció filcből

husveti-dekoracio

Amikor elkezdtem készíteni ezt a bejegyzést, nem is gondoltam volna, hogy ennyi remek húsvéti dekoráció fog készülni. Az interneten rengeteg inspiráció, és ötlet fellelhető. Bármilyen technikával vagy anyaggal szeretnél dolgozni, akár órákra is el lehet veszni a rengeteg kreatív kézműves alkotásaiban.

Ebben a posztban hozok Neked több húsvéti dekorációt is, sablonnal és lépésről – lépésre leírással. Készítsd el őket kedvedre, vagy gyermekeid kedvére.

Húsvéti dekoráció – 5 cuki tojás figura

A közelgő húsvét alkalmából mi mást is hozhattam volna, ha nem húsvéti tojás dekoráció ötleteket.

A húsvéti tojás szokása még az ókeresztény közösségben keletkezett. A tojás az új élet és újjászületés ősi szimbóluma. Az egyik legrégebbi hagyomány a festett tyúktojás használata, de modern szokás az, hogy a tojást csokoládéval vagy édességgel töltött műanyag tojásokkal helyettesítik.

Itt a műhelyben természetesen filcből készítek húsvéti tojás dekorációt. Mi másból? Hoztam Neked 5 féle filcből készült tojást, de szerte az interneten rengeteg ötletet, inspirációt találhatsz még.

husveti-tojas-dekoracio

Húsvéti dekoráció – A piros kis kakas

A húsvéti dekorációs ötletek így húsvét közeledtével egyre népszerűbbek. Szerte az interneten rengeteg inspirációt, ötletet meríthetünk. Ezek a csodás dekorációk készülhetnek sokféle technikával, és még annál is több féle anyagból. A lényeg, hogy kiéljük kreativitásunkat, és nem mellesleg szemet gyönyörködtető alkotások kerüljenek ki kezeink közül.

Ma egy kakas is készült a műhelyben. A legtöbb eleme szívecske formájúra vágott anyagból készült. Sok-sok színben elkészíthető. Itt most piros színben készítem, de akár a szivárvány színeiben is pompázhat. A lényeg, hogy bármilyen színben káprázatosan mutat húsvéti dekorációként.

husveti-dekoracio-kakas

Húsvéti dekoráció – Madárka

A húsvéti díszek készítése elég szórakoztató elfoglaltság. Ugye? Picik, aranyosak, színesek, és a legtöbb fajta viszonylag gyorsan elkészíthető. Imádom, amikor elkészül egy-egy darab, és akár még a karácsonyfán is remekül mutat. Ráadásul nem túl anyagigényes, és a hozzávalók bármelyik hobbiboltban beszerezhetőek.

Most ennek a kedves madárkának az elkészítését mutatom meg Neked.

husveti-madarak-filcbol

Húsvéti dekoráció – Nyuszi

Az egyik legcukibb nyuszis dekoráció készült ma el a műhelyben. Amilyen aranyos ez a nyuszi, annyira egyszerű elkészíteni. Csupán némi filc anyagra és cérnára van szükség.

nyuszis-dekoracio

Húsvéti dekoráció – 3 egyszerű virág

Filc virág sablonok felhasználásával rengeteg féle virág készíthető. Egy sablonból akár többféle kisebb vagy nagyobb virág is készülhet. Ezek a virágok egyszerűek, gyönyörűek, és örökké kitartanak, persze csak ha filc anyagból készíted őket. Hoztam belőlük három gyönyörűséget.

Mivel a tél kezd hanyatlani, így itt az ideje, hogy a lakás élénk színeket vegyen fel, és Te is készíts néhány filc virágot.

husveti-dekoracio-viragok

Húsvéti dekoráció – Nyuszis poháralátét

Amikor rajongsz a dekorációkért, akkor valószínűleg az a célod, hogy kreatív legyél a húsvéti asztali dekoráció elkészítésénél is. Vagyis mielőtt belemerülsz a sonkás vacsorába, díszítsd fel lakásodat szebbnél-szebb virágokkal, az ünnephez illő imádni való díszítéssel.

Nincs jobb idő a tavaszi szezon megünneplésére, mint a húsvét. Természetesen az ünnepnek vallási gyökerei vannak, amiket el kell ismerni. Viszont ez arról is szól, hogy elbúcsúzzunk a csípős hidegtől és üdvözöljük mindazt amit a természet kínál az elkövetkezendő melegebb hónapokban.

Húsvéti asztali dekoráció gyanánt egy cuki nyuszis poháralátétet mutatok Neked.

husveti-asztali-dekoracio

Szó szerint több száz módja van a húsvéti dekoráció elkészítésének. Remélem, hogy találtál magadnak valami fantasztikus dolgot, amit idén húsvétra elkészíthetsz.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük