Karácsonyi figurák

karacsonyi-figurak

Karácsonyi figurák készítése együtt jár a cukisággal. Készítsd el velem ezeket a szuper hóemberes karácsonyi figurákat. Remek választás lehet egy csomag filchóember karácsonyfa dísznek vagy akár kedves meglepetésként, ajándékba.

A karácsony egy különleges időszak, amikor a technikával kombinált kreativitás a mi javunkra működhet. Ennek eredményeként a művészet világában, és a közösségi hálón is gyönyörű és hasznos ötleteket találhatunk, melyeket számtalan módon ki tudunk használni.

Ma egy hóemberes szettet hoztam Neked, melyben három különböző fejfedős karácsonyi filc figurát tudsz elkészíteni.

Készítsd el velem az egyik hóembert! Megmutatom hogyan készülnek ezek a cuki karácsonyi figurák.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

karacsonyi-figura-eszkozok
  • filc anyag (fehér, narancssárga, kék, mézeskalács színű)
  • cérna (fehér, narancssárga, kék, barna színű)
  • fekete hímzőfonal
  • éles olló
  • 2 db biztonsági szem (vagy egyéb szemnek való)
  • varrótű, gombostű
  • akasztó
  • tömőanyag

A karácsonyi figurák mérete 6,5 x 8 cm + az akasztó.

karacsonyi-hoember-sablon
Karácsonyi figurák sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a karácsonyi figurák elemeit.

karacsonyi-figura-elemek
A karácsonyi figurák elemei
A karácsonyi hóember figura varrása

A filc elemek kivágása után a sapka és az arc elkészítése következik. Először a sapka elemeit illeszd a helyére a lenti képek alapján, és varrd oda a kék cérnával. Majd a répa orr is kerüljön a helyére, használj narancssárga cérnát. Ha szükségesnek tartod rögzítsd oda gombostűvel, hogy varrás közben nehogy elmozduljon. Fekete hímzőfonallal készítsd el a hóember száját is.

A hóember arcáról már csak a szeme hiányzik. Ehhez a lépéshez szükséged lesz az egyik alaphoz, vagyis az egyik mézeskalács színű elemre helyezd rá az elkészült hóember fejet. A kék részt kékkel, a fehér rész fehér színű cérnával varrd oda. Ne feledkezz meg a bojt elem felvarrásáról sem.

A biztonsági szem behelyezését itt tudod megnézni. Én itt biztonsági szemet használtam, de ezt lehet helyettesíteni például gyönggyel, flitterrel, apró gombbal, hímzéssel vagy akár kettő pici, filcből kivágott körrel is.

karacsonyi-figura-arccal
Karácsonyi figurák

Az akasztó rögzítése, és a karácsonyi figurák kitömése és összevarrása következik. Illeszd össze a két mézeskalács színű elemet, úgy, hogy az arc legyen felül. Köss csomót az akasztóra, nehogy véletlenül kicsússzon az összevarrás után. A két mézeskalács színű elem közé illeszd be az akasztót, és gombostűvel rögzítsd oda, hogy varrás közbe ne mozduljon el.

Utolsó lépésként pelenkaöltéssel kezd el körbevarrni a karácsonyi figurát. Az alsó részen hagyjál ki egy kb. 4 centis rést, ahol majd meg tudod tömni a figurát. Tömés után pedig csak varrd össze a rést ugyanúgy pelenkaöltéssel.

karacsonyi-figura-hoember
Karácsonyi hóember figura

Ilyen könnyedén elkészíthetőek ezek a cuki karácsonyi figurák. Készíts belőle sok-sok színben 🙂

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük