Unikornis falikép

unikornis-falikep

Ma egy unikornis falikép készült a műhelyben. Ezzel a kedves fali dekorációval díszítheted szobád, vagy akár gyermeked szobájának falát. Garantált lesz a siker.

Az otthon fala a legnagyobb terület, amit biztosan mindenki észrevesz. A falak óriási fehér vásznat mutatnak, melyen keresztül bátran kifejezhetjük, kiélhetjük kreativitásunkat. A fal dekorációja a szoba falát játékosabbá, pihentetőbbé vagy akár izgalmasabbá is teheti. Minden attól függ, hogy mit szeretnénk elérni vele.

Amikor az emberek meghallják, hogy fali kép, drága festményekre vagy képekre gondolnak, de akad sok-sok dolog, amit felakaszthatsz a falra, amely akár a szoba fókuszpontjává is válhat, és még vagyonokat sem kell kiadni érte. Akár Te is elkészítheted gyermekednek.

Készítsd el velem ezt a cuki unikornis faliképet! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

 • filc anyag (fehér, rózsaszín, sárga, kék, fekete)
 • cérna (fehér, rózsaszín, sárga, kék, fekete)
 • fekete hímzőfonal
 • éles olló
 • varrótű, gombostű
 • akasztónak való
 • a középső réteghez anyag
 • tömőanyag (opcionális)

Az unikornis falikép mérete lehet 15 x 15 cm, vagy akár 20 x 20 cm, amekkorát szeretnél, a lényeg, hogy az alap egy négyzet forma legyen.

unikornis-falikep
Unikornis falikép sablon
unikornis-falikep
Unikornis falikép alap

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni az unikornis falikép elemeit.

Az unikornis falikép varrása:

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez az unikornisos falikép sok elemből áll, és picit időigényesebb elkészíteni, de a végeredmény megéri az időráfordítást.

unikornis-falikep-elemei
A falikép elemei

Első lépésként fogd az egyik fehér fület, helyezd rá a rózsaszín fül elemet, és varrd oda. Gombostűvel oda is tűzheted, így biztosan nem mozdul el varrás közben.

unikornis-falikep-fulek
Unikornis fülek

Az elemek kivágása után a fehér alapra helyezd el a darabokat a kép alapján. Én itt most a füleket és a szarv egyik darabját is felvarrtam, de elkészíthető úgy is az unikornis falikép, hogy elkészíted a füleket és a szarvat, majd a kész darabokat varrod fel a fehér alapra.

Amikor minden darabot felrögzítettél, az első lépésként elkészített füleket tűzd a helyükre, és pelenkaöltéssel varrd körbe úgy, hogy az alsó részt kihagyod, amíg tömőanyaggal kitömöd a fület, majd fejezd be a varrást. Amennyiben nem szeretnéd kitömni, csak simán varrd körbe az egész fület. Majd készítsd el a másik fülecskét is.

unikornis-ful
Az elkészült fülecske

Ezután az unikornis szarva következik. A szabad elemre hímzőfonallal készíts néhány átlós öltést. Majd gombostűvel tűzd hozzá a már felrögzített szarv elemhez. Ugyanúgy készül, mint a fülecske, vagyis ha szeretnéd kitömni a szarvat, akkor az alján kell hagyni egy rést, amin keresztül meg tudod tölteni a tömőanyaggal. Amennyiben nem szeretnéd megtölteni tömőanyaggal, egyszerűen csak varrd körbe teljesen.

Alakul az unikornis falikép. 🙂 Már csak a falikép összeállítása, és az akasztó bevarrása van hátra. Ehhez vedd elő a kék négyzet formájú alapot, valamint a középső részhez választott anyagot is.

A sorrend:

 • alul lesz a kék alap
 • középen a választott bármilyen anyag (nálam ez egy vékony szivacs lett)
 • felül a már elkészült unikornis falikép eleje

Gombostűvel tűzd össze ebben a sorrendben az anyagokat, így varrás közben sem fog elmozdulni egyik sem. Majd pelenkaöltéssel varrd körbe. Az akasztót én utólag varrtam bele, de ha Te esetleg szalagot szeretnél használni, akkor illeszd be az anyagok közé, a szarv mögé, és azzal együtt varrd körbe.

unikornis-falikep
Elkészült az unikornis falikép

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a kedves unikornis falikép. 🙂 Ugye nem is volt bonyolult?

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük