Gyerek szoba dekoráció

suni-gyerek-szoba-dekoracio

Ma egy sünis gyerek szoba dekoráció készült a műhelyben. Ezzel a kedves gyerek szoba dekorációval díszítheted gyermeked szobájának falát, vagy akár az oviba/bölcsibe is nagy sikere lenne, de akár ajándékba is adhatod.

Elképzelted már, hogy mennyire pompásan néz ki gyermeked szobájának falán egy fali dísz. Kedves állatokkal vagy a nevével készült zászló dísz? De lógjon ez bárhol is, mindenütt mesésnek fog tűnni. Legyen szó gyermek vagy felnőtt térről, ezek a díszek egy kis szórakozást hoznak a belső térbe.

A zászló díszt személyre is szabhatod. Te választod ki a méretet, a színeket, sőt még a figurát is, itt is csak a képzelet szabhat határt.

Készítsd el velem ezt a cuki gyerek szoba dekorációt! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér, citromsárga, nap-sárga, barack, világoskék, fekete)
  • cérna (fehér, sárga, kék, barna, fekete)
  • fekete hímzőfonal
  • pom-pom szalag
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • tömőanyag
  • hurkapálcika, vagy vastagabb madzag a zászló rögzítéséhez

A sünis gyerek szoba dekoráció mérete:
  • a zászló mérete: 13 x 18 cm
  • az alsó díszítő (pom-pom szalag) elem hossza: kb. 15 cm

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni ennek a gyerek szoba dekorációnak az elemeit.

A sünis gyerek szoba dekoráció varrása:

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez a sünis dekoráció sok elemből áll, és picit időigényesebb elkészíteni, de a végeredmény itt is megéri az időráfordítást.

gyerek-szoba-dekoracio-kivagott-elemek
Süni gyerek szoba dekoráció kivágott elemei

Első lépésként vedd elő a zászló egyik darabját. Helyezd el rajta a napocska sugarait, majd rá a napot. Elég csak a napot rávarrni, a sugarakat nem szükséges külön rögzíteni. Majd a süni nagy, barna elemét is illeszd a helyére, és varrd körbe.

A felhő egyik darabját igazítsd a zászlóra, és néhány öltéssel, középen varrd oda. Majd a másik darabon fekete hímzőfonallal készítsd el a felhő szemeit és száját. Helyezd egymásra a két elemet, és pelenkaöltéssel varrd körbe. Ha szeretnéd, hogy kicsit ducibb legyen a felhő, ki is tömheted. Én ezt itt nem tettem. Ha nem szeretnéd ezeket az elemeket varrni, ragasztópisztollyal fel is ragaszthatod, viszont akkor ne varrd fel az alapra, csak készítsd el teljesen, és már ragaszthatod is.

Készítsük el a süni arcát is. A szemeket és az orrot helyezd el az arcon, majd varrd oda. Rögzítheted gombostűvel nehogy elmozduljon. Fekete hímzőfonallal készítsd el a süni szemöldökét, szempilláját és a száját is. Használhatsz biztonsági szemet is, vagy akár más technikát is a figura szemének elkészítéséhez.

TIPP: szeretnél élettel telibb szemet a süninek? Fehér cérnával, vagy hímzőfonallal készíts pár öltést a kép alapján.

suni-gyerek-szoba-dekoracio-arca
Süni dekoráció arca

A süni haja következik. Ezt a lépést ki is hagyhatod. Fogd a kicsi barna elemet (2,5 x 3 cm), és hajtsd félbe. Néhány öltéssel össze is varrhatod alul, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Készíts néhány bevágást a felső részre, és már ki is alakult a süni haja.

Alakul a süni! 🙂

gyerek-szoba-dekoracio-suni
Gyerek szoba dekoráció

A kezeket, és a lábakat varrd körbe pelenkaöltéssel. Ki is tömheted, ha szeretnéd, én itt nem tettem.

A süni fejének üres elemét, és a pocak egyik darabját illeszd a helyére, rögzítsd gombostűvel, és néhány öltéssel középtájon varrd rá, ahogy a képen is látszik. Ezeket az elemeket is ragaszthatod ragasztópisztollyal, de akkor előtte el kell készíteni a sünit teljesen.

A pocak összevarrása a következő lépés. Pelenkaöltéssel varrd körbe, de mielőtt teljesen bevarrod tömd ki tömőanyaggal. Ezután a lábacskákat rendezd el, és öltsd oda, úgy, hogy a láb felső részén ne ölts át, csak az alsó részét varrd a pocakhoz.

A fejre helyezd el a füleket, a fülek közé pedig az elkészített haj elemet, már ha szeretnél a süninek hajat is. Itt kell a kezeket is elhelyezni. Gombostűvel rögzítsd, ezek az elemek könnyen elmozdulnak varrás közben. Pelenkaöltéssel kezdd el varrni, de ne teljesen, előtte még ki kell tömni tömőanyaggal. Ha ez kész befejezheted a fej varrását.

Az utolsó simítások következnek. A 2 db kék színű darabot hajtsd félbe és az alján öltsd össze néhány öltéssel (így készült a haj elem is). A zászló felső részén helyezd el úgy, hogy egyforma távolságra legyenek a zászló szélétől. Majd a zászló még nem használt elemével fogd össze, és pelenkaöltéssel varrd körbe az egész zászlót. Utolsó lépésként a pom-pom szalagot rögzítsd néhány öltéssel a zászló aljához.

Ezzel el is készült a sünis gyerek szoba dekoráció. A falra rögzítheted hurkapálcikával és madzaggal, vagy ahogy szeretnéd.

gyerek-szoba-dekoracio-kesz
Elkészült a sünis gyerek szoba dekoráció

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a kedves, sünis gyerek szoba dekoráció.  Ugye nem is volt bonyolult?

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük