Karácsonyi kaktusz

karacsonyi-kaktusz

A karácsonyi kaktusz karácsonykor az ünnephez méltóan díszbe öltözik. Ebben az időszakban nyílnak virágai. De ne aggódj, ha Neked nincs otthon karácsonyi kaktuszod, vagy épp nem virágzik. Hoztam Neked egy kedves mintát, így egész évben csodálhatod a saját karácsonyi kaktuszodat, amely még különösebb gondozást sem igényel.

A karácsony egy különleges időszak, amikor a technikával kombinált kreativitás a mi javunkra működhet. Ennek eredményeként a művészet világában, és a közösségi hálón is gyönyörű és hasznos ötleteket találhatunk, melyeket számtalan módon ki tudunk használni.

Készítsd el velem a karácsonyi kaktuszt! Megmutatom hogyan készülnek ezek a cuki karácsonyi figurák.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

karacsonyi-kaktusz-eszkozok
  • filc anyag (zöld,rózsaszín, piros)
  • cérna (zöld)
  • hímzőfonal (zöld, fekete)
  • éles olló
  • 2 db biztonsági szem (vagy egyéb szemnek való)
  • varrótű, gombostű
  • akasztó vagy szalag
  • tömőanyag

A karácsonyi kaktusz mérete 12 cm + akasztó

karacsonyi-kaktusz-sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a karácsonyi figurák elemeit.

A karácsonyi kaktusz elkészítése

Rajzold fel a karácsonyi kaktusz elemeit a filc anyagra, és vágd ki. A virághoz kétféle sablont is készítettem, illetve használhatsz előre kivágott darabokat is.

karacsonyi-kaktusz-vagott
A kivágott elemek

Készítsd el a karácsonyi kaktusz arcát, először a szemeket, majd a száját is.

Én itt biztonsági szemet használtam, de ezt lehet helyettesíteni például gyönggyel, flitterrel, apró gombbal, hímzéssel vagy akár kettő pici, filcből kivágott körrel is, a szemek elkészítésének szinte csak a képzelet szab határt.

A biztonsági szem behelyezését itt tudod megnézni. 

karacsonyi-kaktusz-biztonsagi-szem
A karácsonyi kaktusz arca

Majd készítsd el a tüskéket is. Érdemes világosabb színű hímzőfonalat használni mint maga a kaktusz, hogy érvényesüljön a tüske. Itt láthatod lépésről-lépésre a tüskék elkészítését:

Varrj rá annyi tüskét, amennyit szeretnél. Ezután helyezd el a virágokat is. A virágot elég csak középen rögzíteni a karácsonyi kaktuszhoz. Erre használhatsz egy egyszerű keresztöltést, egy flittert vagy akár egy gyöngyöt is.

karacsonyi-kaktusz-test
A karácsonyi kaktusz eleje

Amikor ezzel kész vagy, illeszd a helyére az akasztót vagy a szalagot, attól függően, hogy melyik szimpatikus, majd pelenkaöltéssel kezdd el körbe varrni a karácsonyi kaktuszt. Ne varrd teljesen körbe, az alsó részt hagyd ki, ott kell majd megtölteni a tömőanyaggal.

Tömd meg jól a kaktuszt, hogy szép formás legyen, majd varrd körbe teljesen.

Ilyen könnyedén elkészíthetőek a karácsonyi kaktusz. Készíts belőle sokat, akár girlandnak is használhatod, de a karácsonyfán is nagyon jól mutat. 🙂

kesz-karacsonyi-kaktusz
Kész karácsonyi kaktuszok

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük