Könyvjelző

konyvjelzo-bagoly

Baglyos sarok könyvjelző – hogy soha ne veszítsd el a fonalat.

Itthon az egyik kedvenc tennivalónk az olvasás. Nem is emlékszem mikor telt el úgy nap, hogy nem olvastunk semmit. Ehhez a tevékenységhez természetesen kell egy könyvjelző is, és mivel imádok varrni is, így kézenfekvő volt, hogy készítek magunknak legalább egyet-egyet filcből. Inspirációként a Pinterestet is használhatod, ott sok-sok könyvjelzőt találsz.

Természetesen nem csak filcből lehet könyvjelzőt készíteni. Egy egyszerű papírdarab vagy bolti könyvjelző is megfelelő a célra. De miért ne lehetne akár személyre szabni a saját könyvjelződet?

Ma egy baglyos sarok könyvjelzőt hoztam Neked! Nem véletlenül, de ez a könyvjelző a 2021 év színe győzteseinek színeiben készült.

Készítsd el velem ezt a sarok könyvjelzőt! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

konyvjelzo-eszkozok
  • filc anyag (fehér, citromsárga, narancssárga, szürke)
  • cérna (fehér, sárga, szürke, fekete)
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
A könyvjelző szélessége 11 cm.
Baglyos könyvjelző sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a könyvjelző elemeit.

konyvjelzo-elemek
Könyvjelző elemek

A baglyos sarok könyvjelző varrása:

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki őket. Ez a könyvjelző csak néhány darabból áll, de nagyon mutatós darab lesz belőle. Itt most szürke színű lesz az alap, de akármilyen színben elkészítheted, személyre szabhatod. Azért is szeretem ennyire a filc anyagot, mert tényleg rengeteg színben elérhető.

Az egyik szürke alapra varrjuk fel a szemeket, a csőrt, valamint a szárnyakat is. Amennyiben a szemeknél először a fekete elemet varrod fel, úgy a fehér elemet már nem szükséges körbevarrni, így is a helyén marad. Helyezzük el a csőrt is, majd a szárnyakat is a helyükre. A szárnyakat az egyenes résznél nem szükséges most körbevarrni, mivel az utolsó elem felhelyezésénél lesz körbevarrva az a rész is.

Miután elkészültünk a felső résszel a szürke elem hátoldalán látszódnak az öltések. Ezeket el tudjuk tüntetni úgy, hogy a második szürke elemet hozzávarrjuk. Viszont itt elég csak a felső részt hozzáölteni pelenkaköltéssel.

A harmadik szürke alapot utolsóként rögzítjük az egész könyvjelzőnk hátuljához, viszont itt csak a két egyenes oldalt varrjuk végig pelenkaöltéssel, így a szárnyak is hozzá lesznek rögzítve minden oldalon a könyvjelzőköz.

Ezzel el is készült a baglyos sarok könyvjelző! Készítsd el több színben is. Remek ötlet lehet gyermekeknek és az olvasás szerelmeseinek is.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük