Halloween diy

halloween-diy-denever

Halloween diy – avagy készíts kézzel valami klassz dolgot halloweenra. Mit szólnál egy denevérhez? Passzol az ünnephez, egyáltalán nem félelmetes, könnyű elkészíteni, és még cuki is.

A Halloween ünnepe egy ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep. A Halloweent minden évben október 31. éjszakáján, vagyis a Mindenszentek ünnepe előtti este tartják, legfőképp az angolszász országokban. Bár hazánkban kevésbé elterjedt ünnep, de ez cseppet se gátoljon, nem kevesebb, mint az alkotás öröme legyen a cél.

Halloween diy – Készítsd el velem ezt a denevért halloweenre!

Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér, szürke, fekete)
  • cérna (fehér, szürke, fekete)
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • akasztónak való (szalag, fonal)
  • tömőanyag

A denevér mérete kb. 14 cm széles és 6,5 cm magas + akasztó. A sablont A4-es méretben nyomtasd ki.

halloween-diy-sablon-denever
Halloweeni denevér sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. A denevérnek vannak egész pici elemei, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával pedig könnyedén ki tudod vágni a denevér dekoráció elemeit.

Halloween diy – A denevér dekoráció varrása

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. A denevér figura csupán néhány elemből áll és nem is túl időigényes az elkészítése.

A denevér elemei

Az elemek kivágása után készítsük el a denevér arcát. Az egyik kivágott szürke darabra helyezd el a szemeket és a fogakat. A két fehér szem elemre jön a két fekete elem, ahogy a képen is láthatod. Varrd körbe a fehéret fehér cérnával, majd a feketét fekete cérnával. Ezután néhány öltéssel rögzítsd oda a fogakat is. Ha elkészültél vele rakd félre.

Az egyik fekete szárny elem közepére illeszd oda a megmaradt szürke test elemet, és néhány öltéssel varrd rá. Ezután a másik fekete szárny elemet gombostűvel rögzítsd a már elkészült szárny rész hátuljához. Rögzítsd gombostűvel egymáshoz, nehogy elmozduljon varrás közbe. Pelenkaöltéssel varrd körbe.

halloween-diy-denever-a
Készül a denevér

Következő lépésként az elkészült és félrerakott szürke denevér arcát illeszd rá a szárnyra varrt szürke elemre. Gombostűvel is rögzítheted, majd kezdd el körbevarrni szürke cérnával. Helyezd el az akasztót is. Az akasztót egyszerű szalagból is elkészítheted. Ehhez a figurához én egy 12 cm-es szalagot használtam. Kezdd el körbevarrni a denevért pelenkaöltéssel.

Mielőtt körbeérnél a varrással, hagyj ki egy körülbelül három centis részt, ahol meg tudod tölteni a figurát. Tömőanyaggal tömd meg a denevért, majd fejezd be a varrást teljesen.

halloween-diy-kesz-denever
A kész denevér

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a halloween diy denevér dekoráció. 

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük