Filc virág

filc-virag-kezdokep

Hogyan készül a filc virág? Láttál már olyan oktatóvideót, ahol azt mondják, hogy kezdj el egy négyzetnyi anyagot szabad kézzel, hullámosan kivágni, majd ragasztópisztollyal ragaszd, és máris kaptál egy tökéletes rózsát? Én kipróbáltam. Hát a virág általában féloldalas lett.

Viszont készítettem egy sablont, amivel tényleg csodaszép filc virág készíthető. A legnehezebb része ennek a filc virágnak a kivágás lesz. 🙂

A filc virágod elkészítéséhez nem lesz másra szükséged, csak egy filc anyagra, egy éles ollóra, valamint egy ragasztópisztolyra. Ez a filc virág igazán sokoldalú. Mivel az alja lapos, így sok felületen használható. Készíthetsz belőle hajpántot, csokrot, füzért, vagy díszítésként is használhatod különböző dekorációs ötleteidhez. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Sok-sok méretben el lehet készíteni ezeket a filc virágokat, mindössze a sablon kinyomtatásánál kell átállítani a nyomtatás méretét, és máris rengeteg különböző méretű virágot készíthetsz.

Készítsd el velem ezt a filc virágot! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (amilyen színű virágot szeretnél + zöld a levélhez)
  • éles olló
  • ragasztópisztoly

A sablont A4-es, teljes méretben kinyomtatva körülbelül 5 cm átmérőjű rózsát készíthetsz belőle. Bármekkora méretben ki tudod nyomtatni a sablont, akármekkora méretű virágot csak szeretnél.

Filc virág sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a filc virágok elemeit.

A filc virág elkészítése:

Rajzold fel a sablont a filc anyagra, és vágd ki. Ez a filc virág mindössze 3 elemből áll. A kivágáshoz éles ollót használj. A filc virágok vágása időigényes ugyan, de utána az összeállítás már gyorsan fog menni.

Amennyiben nem szeretnél a rajzolással és vágással bajlódni, a kivágott virágokat egységcsomag formájában itt meg is tudod vásárolni.

filc-virag-elemei
Filc virág elemei

A külső végétől kezdve húzd végig a ragasztót az első szirom alján, és kezdd el feltekerni a virágot. Várj egy picit, hogy a ragasztó rögzítse a filcet. Ezt folytasd amíg el nem készül az egész virág. Miután elkészültél a filc virággal, az aljára nyomj bőséges mennyiségű ragasztót, és ragaszd rá a kör alakú elemet. Jól nyomd össze, és várd meg amíg megszárad.

TIPP: fontos már a filc virág elkészítésének elején tudni, hogy mire szeretnéd használni, mivel a kör elem felragasztása előtt még tudsz anyagokat, vagy esetleg kapcsokat, csatokat is rögzíteni a filc virághoz.

Az elkészült filc virág

Ilyen könnyen elkészíthetőek ezek a csodás filc virágok.  Ugye nem is volt bonyolult? Készíts belőle sok-sok színben és méretben. Csodaszép dekorációja lehet a szobának.

sok-kis-filc-virag
Filc virágok garmada

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük