Kézzel készült halloween

kezzel-keszult-halloween-szemgolyo

A kézzel készült halloween dekorációk mindig különlegesek. Ezek a dekorációk hihetetlen módon fel tudják dobni az otthon hangulatát főleg, ha valaki nagy halloween rajongó.

A Halloween ünnepe egy ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep. Hazánkban nem igazán tarják ezt a külföldi ünnepet, ami a Mindenszentek ünnep előtti este van.

Ha már kézzel készült halloween, akkor készítsd el velem ezt a szemgolyós dekorációt!

Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér, lila, fekete)
  • cérna (fehér, lila, fekete)
  • hímzőfonal (piros)
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • akasztó (opcionális)
  • tömőanyag

Ennek a szemgolyós, kézzel készült halloween dekorációnak az átmérője kb. 5 cm + az akasztó.

halloween-diy-sablon-szemgolyo
Halloween dekoráció sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. Ennek a halloweeni szemgolyónak vannak egész pici elemei, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával pedig könnyedén ki tudod vágni a szemgolyós dekoráció elemeit.

A szemgolyó halloweeni dekoráció varrása

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez a kézzel készült halloween szemgolyó dekoráció öt különböző nagyságú kör formából áll, és nem is túl időigényes az elkészítése.

kezzel-keszult-halloween-elemek
Szemgolyó elemei

Az elemek kivágása után fogd az egyik nagy kör elemet, helyezd a közepére a lila kört, majd varrd körbe. Ezután a fekete kör elemet helyezd el középen, majd azt is varrd körbe. A pici fehér elem következik, azt a kép alapján helyezd el, majd varrd rá.

Majd a „véraláfutás” következik. Piros hímzőfonallal készítsd el, nálam három öltéssel készült el a „véraláfutás” darabja. Amint ezzel a művelettel is elkészültél már csak a szem körbevarrása és a kitömés van hátra.

kezzel-keszult-halloween-ver
Készítsd el a véraláfutást

A két nagy fehér elemet illeszd össze. Amennyiben szeretnél bele akasztót is varrni, azt most helyezd el a szemgolyón, majd gombostűvel rögzítsd, nehogy elmozduljon. Ezután kezdd el varrni a szemet.

Mielőtt körbeérnél a varrással, hagyj ki egy körülbelül három centis részt, ahol meg tudod tölteni a figurát. Tömőanyaggal tömd meg, majd fejezd be a varrást teljesen.

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a kézzel készült halloween szemgolyó dekoráció. Készíts belőle sokat, sok színben, így lesz igazán mutatós ez a dekoráció.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük