Maradék filc anyag

maradek-filc-anyag

Maradék filc anyag felhasználása profi módon

Ugye Nálad is van elfekvőben maradék filc anyag? Te sem szereted kidobálni a maradék anyagot? Nekem is van egy nagy dobozom telis-tele maradék filc anyaggal. Az a doboz a „jó lesz még valamire” tárolóm. Bármit is készítek az esetek többségében keletkezik akkora méretű maradék filc anyag, amit sajnálok kidobni, mert biztosan jó lesz még valamire. 🙂 Ez általában be is igazolódik.

A maradék filc anyag felhasználása kétségtelenül hasznos dolog, viszont dolgozni kell vele, vagyis tényleges időráfordítással jár. A maradék filc anyag szétválogatása, ötlet a felhasználáshoz.

Hoztam is Neked néhány megoldást a maradék filc anyagod felhasználására:

Apró virágok, figurák kivágása akár vágógéppel, akár kézzel. Mutatok Neked 4 módszert a filc sablon kivágásához, így a darabok nem csúsznak el miközben kivágod őket.

filc-sablon-vagott-formak
Vágott formák

Filc figurák szeme, orra, egyéb alkatrészük. Könnyedén elkészíthetőek ezek a cuki karácsonyi figurák is maradék filc anyagból.

karacsonyi-figurak
Igazán szemrevaló dekoráció a karácsonyfára

Húsvéti dekoráció maradék filc anyagból. Nyuszi, csirke vagy kakas? Mindegy csak sok készüljön belőlük. Díszítsd őket bátran, minél színesebb, annál jobb.

husveti-dekoracio-maradek-filc-anyagbol
Húsvéti dekoráció maradék anyagból

Apró kulcstartó filcből. Mindössze 6 cm hosszú a kulcstartó, és bármilyen színben elkészítheted. Maradék filc anyagon kívül nincs szükség másra csak egy kulcskarikára, és egy pár szemből álló láncra.

apro-kulcstarto-maradek-filc-anyagbol
Apró kulcstartó filcből

Kitűző

maradek-filc-anyagbol-kituzo

Ha pedig megvan az ötlet, akkor az időhiányra nem lehet kifogás, hiszen ha valamit akarsz arra tudsz is időt szakítani. Ugye?

Sokszor nehéz megválni a legkisebb daraboktól is. De olykor előfordul, hogy selejtezni kell. Ha tényleg olyan pici darabról van szó, amit már a filc figurák apróbb alkatrészeihez sem tudsz felhasználni, attól tényleg ideje megválni.

Te hogyan tárolod a maradék filc anyagot? Sokféle megoldás létezik erre is. Lehet dobozban, fiókban, szekrényben stb. A lényeg, hogy tudd hol keresd, ha szükséged lenne rá, ha rád tör az alkotási vágy.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük