Szoba dekoráció

szoba-dekoracio-esocseppek

Színes esőcseppekből készült szoba dekoráció a babaszobába. Ajándéknak is tökéletes ez a hét színből álló csodás fali dekoráció. Kiválóan alkalmas kezdők számára is, vagy a már gyakorlott alkotóknak, ha szeretnének valami szépet, gyorsan.

A filc anyaggal nagyon könnyű dolgozni, ezért is szeretem annyira. Ez az egyszerű, de imádni való, kézzel készített filc esőcsepp szoba dekoráció lenyűgözővé és egyedivé teszi otthonodat.

Készítsd el velem ezt az esőcseppekből álló szoba dekorációt! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (piros, narancssárga, citromsárga, zöld, világoskék, sötétkék, lila)
  • cérna (piros, narancssárga, citromsárga, zöld, világoskék, sötétkék, lila)
  • madzag vagy damil a rögzítéshez
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • tömőanyag

Az esőcsepp mérete 11 cm.

szoba-dekoracio-csepp-alaku

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni az esőcsepp elemeit.

Az esőcsepp szoba dekoráció varrása:

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez a szoba dekoráció talán az egyik legegyszerűbb, mellette viszont igen mutatós darab. Ennél könnyebbet talán még nem is készítettem filc anyagból.

szoba-dekoracio-cseppek
cseppek

Esőcseppenként kettő darab formára lesz szükséged. Illeszd össze a két darabot, majd pelenkaöltéssel kezdd el körbe varrni. De ne varrd végig, hagyj ki egy körülbelül öt centis szakaszt, ahol tömőanyaggal meg tudod tölteni a cseppeket. Amint megtöltötted már varrhatod is végig. Így haladj az összes színnel.

szoba-dekoracio-csepp
Elkészült egy csepp

Mikor elkészültél az összes darabbal, fűzd fel őket egy damilra vagy madzagra az esőcsepp tetejétől mérve körülbelül 2,5 centire.

Elkészítheted bármilyen színben, a filc anyag rengeteg színben kapható. Sőt, ha nem szeretnéd hagyományos módon felrakni a faladra, ezt a szoba dekorációt kör alakba is el tudod rendezni, így is jól mutat majd a falon.

szoba-dekoracio-kor
Esőcsepp szoba dekoráció kör alakban

Léteznek úgynevezett pasztellszínek is, melyek a színek nagyon világos és kis telítettségű árnyalatai. Ezeket a színeket gyakran nevezik púderszíneknek is. Ezekből a színes filc anyagokból is nagyon hangulatos szoba dekorációk születhetnek.

szoba-dekoracio-pasztell
Esőcseppek pasztell színekkel

Ilyen könnyedén elkészíthető ez az esőcsepp szoba dekoráció.  Ugye milyen egyszerű?

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük