Karácsonyi csillag

karacsonyi-csillag

A mai napon egy kedves kis karácsonyi csillag sablont hoztam Neked.

A karácsony egy különleges időszak, amikor a technikával kombinált kreativitás a mi javunkra működhet. Ennek eredményeként a művészet világában, és a közösségi hálón is gyönyörű és hasznos ötleteket találhatunk, melyeket számtalan módon ki tudunk használni.

Hoztam Neked néhány karácsonyi csillag sablont, amiket elkészítve sok színben és stílusban díszítheted otthonodat. Ezek a karácsonyi csillagok sokoldalú darabok, most van itt az ideje, hogy még több ötletet hozzunk és kreativitásra ösztönözzük magunkat.

Mit szólnál egy ilyen gyönyörű csillagcsokorhoz, melyet egyszerű varrással és filc anyagból elkészíthetsz?

karacsonyi-csillagcsokor
Karácsonyi csillagcsokor

Készítsd el velem a fehér karácsonyi csillag díszt!

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

karacsonyi-csillag-eszkozok
  • fehér filc anyag
  • fehér cérna
  • fekete hímzőfonal
  • éles olló
  • 2 db biztonsági szem, vagy egyéb szemnek való elem
  • varrótű, gombostű
  • akasztó
  • tömőanyag

Itt tudod kinyomtatni a sablonokat. Többféle karácsonyi csillag közül választhatsz, én most csak az egyiket mutatom meg Neked, de mindegyiket ugyanazzal a technikával el tudod készíteni. Az itt elkészített csillag figura mérete 8 cm + 6 cm az akasztórész.

karácsonyi-csillag-sablon
Karácsonyi csillag sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni az elemeket, amire csak szükséged van.

karacsonyi-csillag-kivagott
Sablon kivágása a filc anyagból

A filc elemek kivágása után a szemek elkészítése következik. Én itt biztonsági szemet használtam, de ezt lehet helyettesíteni például gyönggyel, flitterrel, apró gombbal, hímzéssel vagy akár kettő pici, filcből kivágott körrel is.

A biztonsági szem behelyezését itt tudod megnézni. Majd fekete hímzőfonallal készítsd el a karácsonyi csillag szemöldökét és a száját is.

karacsonyi-csillag-arca
Karácsonyi csillag arca

Az akasztó rögzítése, és a karácsonyi csillag kitömése és összevarrása következik. Illeszd össze a csillag 2 fehér filc elemét. A tetejére, a két elem közé illeszd be az akasztót, és gombostűvel rögzítsd oda, hogy varrás közbe ne csússzon ki a helyéről.

Utolsó lépésként pelenkaöltéssel kezd el körbevarrni. Hagyjál ki egy pár centis rést és tömőanyaggal tömd ki, hogy szép formás legyen. Mivel ennek a karácsonyi csillagnak kis szárai vannak, picit nehezebb kitömni, de használj hozzá például egy ceruzát, hogy szépen el tudd oszlatni a tömőanyagot. Amikor kitömted, varrd teljesen körbe a csillagot.

Ezzel el is készültél a saját karácsonyi csillagoddal. Készíts belőle amennyit szeretnél, akár más színben is. Alkoss bátran.

karacsonyi-csillag-kesz
Az elkészült karácsonyi csillagok

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük