3 egyszerű virág filcből

filc-virag-sablonok

Filc virág sablonok felhasználásával rengeteg féle virág készíthető. Egy sablonból akár többféle kisebb vagy nagyobb virág is készülhet. Ezek a virágok egyszerűek, gyönyörűek, és örökké kitartanak, persze csak ha filc anyagból készíted őket. Hoztam belőlük három gyönyörűséget.

Mivel a tél kezd hanyatlani, így itt az ideje, hogy a lakás élénk színeket vegyen fel, és Te is készíts néhány filc virágot.

Készítsd el velem ezt a három virágot a filc virág sablonok segítségével! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként mindig készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. A sablont A4-es (teljes) méretben nyomtasd ki.

filc-virag-sablonok
Filc virág sablonok

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. Ezeknek a filc virágoknak egész pici elemekből álló darabjai is vannak, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a filc virágok elemeit.

Filc virág sablonok – apró filc virág

Amire szükség lesz:

 • filc anyag (citromsárga, narancssárga, zöld)
 • cérna (sárga, zöld)
 • gyöngy
 • éles olló
 • varrótű, gombostű

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez az apró virág filc virág sablonok felhasználásával készült, de természetesen a sablonok között megtalálod majd a mintákat is. Összesen négy apró filc darabból áll a kis virág, akár ragasztással is elkészítheted. Itt én egy apró gyöngyöt használtam az elemek összeállításához.

A filc virág elkészítéséhez a citromsárga virágot helyezd el a narancssárga virágon, majd a tetejére varrj egy apró gyöngyöt, így rögzítve lesz egymáshoz a virág mindkét eleme. Ugyanezzel az öltéssel a zöld leveleket is hozzávarrhatod a virághoz. Ha esetleg ragasztanád, akkor ragasztópisztolyt használj, az eredmény úgy is szép lesz.

Az elkészült apró virág teljes hossza 4,5 cm.

Filc virág sablonok – piros húzott virág

Amire szükség lesz:

 • filc anyag (piros, zöld)
 • cérna (piros, zöld)
 • gyöngy
 • éles olló
 • varrótű, gombostű

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki.

filc-virag-sablonok-elemei
A piros virág elemei

A piros elem utolsó előtti blokkjától kezdj el apró öltésekkel varrni egészen az elejéig. Mikor az elejére értél, térj vissza az utolsó elemhez, és ott fejezd be a varrást úgy, hogy a cérna a végén összeérjen. Majd húzd össze a cérnával a virágot, és igazítsd el, hogy szép formás legyen. Ezután az egyik zöld levelet fogd a virág aljára, majd egy gyöngy segítségével rögzítsd a virágot a levélhez, ahogy a 4. képen is láthatod. Utolsó lépésként a másik zöld levelet fogd az aljára, majd pelenkaöltéssel varrd körbe az egészet. Ezzel el is készültél a virággal.

filc-virag-sablonok-piros-virag
Az elkészült piros filc virág

Filc virág sablonok – kék virág

Amire szükség lesz:

 • filc anyag (citromsárga, kék, zöld)
 • cérna (sárga, kék, zöld)
 • éles olló
 • varrótű, gombostű

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki.

filc-virag-sablonok-elemek
A kék virág elemei

Az egyik kék virág tetejére illeszd oda a sárga elemet, és varrd oda. Kettő zöld levelet a második kép alapján helyezz egymásra, rá a másik kék elemet, és középen néhány öltéssel varrd össze. Ezzel a lépéssel az elkészült virág alján semmilyen öltés nem látszik majd. Mikor elkészültél, a két kék elemet illeszd egymásra, majd pelenkaöltéssel varrd körbe. Utolsó lépésként a megmaradt zöld levelet kell az eddig elkészült virág aljára helyezni, majd pelenkaöltéssel azt is körbevarrni.

kek-filc-virag-varrasa
Kék filc virág összeállítása

Itt még több húsvéti dekorációs ötletet találsz.

Ilyen könnyedén elkészíthetőek ezek a cuki nyuszik. Készíts belőle sokat, bármilyen mintával és színben kedves díszei lehetnek a húsvéti ünnepnek.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük