Föld napja

fold-napja

A Föld napja rendezvény minden évben április 22-e. Az esemény célja a környezetvédelmi támogatások bemutatása. Először 1970. április 22-én tartották meg ezt a rendezvényt, mely azóta is rengeteg eseményt foglal magába. Hatalmas tömegeket mozgat meg minden évben, melyet az EartDay.org koordinál. Számos közösség vesz rész a Föld napja hét akcióiban a világ környezeti problémáira összpontosítva.

A 2020. évi Föld napján több, mint 100 millió ember ünnepelte a Föld napja 50. évfordulóját.

2016. évben több, mint 120 ország írta alá a klímavédelmi egyezményt. Ez a párizsi megállapodás mérföldkőnek számított a környezetvédelem szempontjából.

fold-napja-kep

A 2021. évi Föld napja témája Földünk helyreállítása, mely öt elsődleges programot tartalmaz.

  • Lombkorona projekt
  • Élelmiszer és környezetvédelem
  • Éghajlati műveltség
  • Globális Földi Kihívás
  • A Nagy Globális takarítás

A Föld napjának hetében a főszervezők, valamint az Earthday.org három különálló éghajlat-változási csúcstalálkozót szervezett. Melynek témái voltak az éghajlatközpontú kérdések, a környezeti igazságosság, valamint az éghajlati műveltség.

2021. évben második alkalommal került megrendezésre az Earth Day Live élő közvetítésű rendezvény, melyen sok nemzetközi vezető, számos aktivista és influencer vett részt.

Ezeknek a csodás világnapoknak az alkalmából rengeteg kreatív alkotás születik, melyek tovább népszerűsítik ezen eseményeket, rendezvényeket. Nem utolsó sorban pedig a gyermekek bevonásával ők is már kis koruktól kezdve érezhetik ezeknek a hatásait.

Készítette: Fodor Gabriella

Forrás: wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük