Bolygó dekoráció

bolygo-dekoracio

A bolygó dekoráció remek választás az ifjú űrhajós szobájába. Te is ismersz egy kezdő csillagászt, aki a csillagok szerelmese? Akkor ez a projekt Neked való! Nincs szükséged másra, csak néhány földhözragadt anyagra, viszont a késztermék túlvilági lesz. 🙂

A bolygók közül most a napocskát hoztam Neked. Az interneten nagyon sok variációja megtalálható a bolygó dekorációnak. Itt, most egy cuki, mosolygós napocska van terítéken.

Készítsd el velem ezt a kedves kis napocskát! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér, citromsárga, napsárga, fekete)
  • cérna (fehér, sárga, fekete)
  • fekete hímzőfonal
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • akasztónak való (szalag, fonal)
  • tömőanyag

A nap bolygó dekoráció mérete kb. 7,5 cm + akasztó. A sablont A4-es (teljes) méretben nyomtasd ki.

bolygo-dekoracio-sablon
Napocska bolygó dekoráció sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. Ennek a napocskának vannak egész pici elemei, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával pedig könnyedén ki tudod vágni a napocska bolygó dekoráció elemeit.

A napocska bolygó dekoráció varrása

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. A napocska csupán néhány elemből áll és nem is túl időigényes az elkészítése.

bolygo-dekoracio-elemei
A napocska dekoráció elemei

Az elemek kivágása után készítsük el a napocska arcát. Az citromsárga elem egyik darabjára illeszd rá a fehér szemeket és varrd körbe, majd ugyanezt csináld meg a fekete elemekkel is. (a kép alapján). Majd pedig fekete hímzőfonallal készíts néhány öltést a napocska szájának.

Készítsd el a nap sugarait. A két sugár elemet fogd össze, majd pelenkaöltéssel varrd körbe. Ezután állítsd össze a napot. Alulra megy egy citromsárga darab, középre az elkészített napsugár, majd a napocska kész arca a legfelső darab. Helyezd el az akasztót is. Az akasztót egyszerű szalagból is elkészítheted. Ehhez a figurához én egy 12 cm-es szalagot használtam. Kezdd el körbevarrni a napot pelenkaöltéssel.

Mielőtt körbeérnél a varrással, hagyj ki egy körülbelül három centis részt, ahol meg tudod tölteni a figurát. Tömőanyaggal tömd meg a bolygó dekorációt, majd fejezd be a varrást teljesen.

bolygo-dekoracio-tomese
A napocska tömése következik

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a napocska bolygó dekoráció. Hamarosan készül még több bolygó is a kis űrhajósoknak.

bolygo-dekoracio-napocska
Elkészült a napocska

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük