Húsvéti dekorációs ötletek – kakas

husveti-dekoracio-kakas

A húsvéti dekorációs ötletek így húsvét közeledtével egyre népszerűbbek. Szerte az interneten rengeteg inspirációt, ötletet meríthetünk. Ezek a csodás dekorációk készülhetnek sokféle technikával, és még annál is több féle anyagból. A lényeg, hogy kiéljük kreativitásunkat, és nem mellesleg szemet gyönyörködtető alkotások kerüljenek ki kezeink közül.

Ma egy kakas készült a műhelyben. A legtöbb eleme szívecske formájúra vágott anyagból készült. Sok-sok színben elkészíthető. Itt most piros színben készítem, de akár a szivárvány színeiben is pompázhat. A lényeg, hogy bármilyen színben káprázatosan mutat húsvéti dekorációként.

Készítsd el velem ezt a kakast húsvétra! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér vagy krém, sárga, piros)
  • cérna (fehér, sárga, piros)
  • fekete hímzőfonal
  • éles olló
  • varrótű, gombostű
  • akasztónak való (szalag, fonal)
  • tömőanyag

A kakas dekoráció mérete kb. 6,5 x 7,5 cm + akasztó. A sablont A4-es (teljes) méretben nyomtasd ki.

husveti-dekoracios-otletek-kakas-sablon
Húsvéti kakas sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. A kakas darabjai kicsi részekből állnak, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a kakas darabjait.

Húsvéti dekorációs ötletek – a kakas elkészítése

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. A kakas több darabból áll és picit időigényesebb az elkészítése, de a végeredményért megéri.

husveti-dekoracios-otletek-elemei
A kakas elemei

Első lépésként az apró elemeket készítsd el. A taréj, a csőr, és az áll-lebeny darabjait pelenkaöltéssel varrd össze. Ezeket félre is rakhatod, csak a kakas összeállításánál lesz rájuk szükség.

Az apró elemek az elsők

A kép alapján helyezd el a szárnyat a kakas testén, és varrd is oda. Hajtsd félbe, majd egy apró öltéssel vagy ragasztással rögzítsd is, különben nem marad úgy. Készítsd el a szemet is. Több módja van a szemek elkészítésének, én most hímzőfonallal készítettem néhány öltést. Ezután készítsd el a test másik felét is.

Állítsd össze a kakast. A legelőször elkészült elemeket illeszd a helyére (csőr, taréj, áll-lebeny). Majd a farok részt is készítsd el. Úgy helyezd egymásra a farok toll darabjait, hogy félig fedésben legyenek. Így szépen fog mutatni a kész kakas. Ez így sok különálló darabból áll, plusz a két test elem, úgyhogy muszáj gombostűvel egymáshoz rögzíteni szinte az összes elemet, mert varrás közben könnyen szétcsúszhat az egész.

Az akasztóról se feledkezz meg – persze, csak ha szeretnél rá akasztót tenni -, a taréj és a farok toll közé illeszd be. Az akasztót egyszerű szalagból is elkészítheted. Ehhez a figurához én egy 12 cm hosszú szalagot használtam, és azt hajtottam félbe.

husveti-dekoracios-otletek-osszeallitas
A kakas összeállítása

Ezután pelenkaöltéssel varrd körbe a kakast. Mielőtt körbeérnél a varrással, hagyj ki egy körülbelül három centis részt, ahol a tömőanyaggal meg tudod tölteni a figurát. Majd fejezd be a varrást teljesen.

husveti-dekoracios-otletek-tomes
A kakast ki is tömheted

Ezzel el is készültél ezzel a cuki kakassal. További dekorációs ötleteket is találsz a blogon. Válogass kedvedre.

Húsvéti dekorációs ötletek – itt még több ötletet találsz.

husveti-dekoracios-otletek-kesz-kakas
Húsvéti dekorációs ötletek – az elkészült kakas

Ilyen könnyedén elkészíthető ez a húsvéti dekorációs ötlet. Készíts belőle sokat, bármilyen színben kedves díszei lehetnek az ünnepnek.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük