Húsvéti asztali dekoráció

husveti-asztali-dekoracio

Amikor rajongsz a dekorációkért, akkor valószínűleg az a célod, hogy kreatív legyél a húsvéti asztali dekoráció elkészítésénél is. Vagyis mielőtt belemerülsz a sonkás vacsorába, díszítsd fel lakásodat szebbnél-szebb virágokkal, az ünnephez illő imádni való díszítéssel.

Nincs jobb idő a tavaszi szezon megünneplésére, mint a húsvét. Természetesen az ünnepnek vallási gyökerei vannak, amiket el kell ismerni. Viszont ez arról is szól, hogy elbúcsúzzunk a csípős hidegtől és üdvözöljük mindazt amit a természet kínál az elkövetkezendő melegebb hónapokban.

Húsvéti asztali dekoráció gyanánt egy cuki nyuszis poháralátétet mutatok Neked.

Készítsd el velem ezt a húsvéti poháralátétet! Megmutatom hogyan készül lépésről-lépésre.

Első lépésként készítsük elő a szükséges anyagokat, eszközöket. Amire szükség lesz:

  • filc anyag (fehér vagy krém, kék)
  • cérna (fehér, kék)
  • fekete hímzőfonal
  • éles olló
  • varrótű, gombostű

A nyuszi poháralátét átmérője 9,5 cm. A sablont A4-es (teljes) méretben nyomtasd ki.

husveti-asztali-dekoracio-sablon
A nyuszis poháralátét sablon

Az eszközök előkészítése után rajzoljuk fel a sablont a filc anyagra, és vágjuk ki. Éles ollót használj, mivel a filc anyag összetétele sűrű, ezért például papírvágó ollóval nem nagyon lehet vágni. Ennek a nyuszis poháralátétnek vannak kisebb darabjai, így maradék filc anyagokat is fel tudsz használni az elkészítéshez.

Ennek a 4 egyszerű technikának az alkalmazásával könnyedén ki tudod vágni a húsvéti asztali dekoráció elemeit.

Húsvéti asztali dekoráció – a nyuszis poháralátét varrása

Rajzold fel az elemeket a filc anyagra, és vágd ki. Ez a poháralátét csupán néhány elemből áll és nem is időigényes az elkészítése. A kép alapján igazítsd el a nyuszifüleket és a farkincát a poháralátéten. Majd kék cérnával varrd fel azokat. Elég a kék elemeket rögzíteni, nem szükséges a fehér füleket is külön felvarrni, így is a helyükön maradnak.

Ezután készítsd el a szemeket is. Több módja van a szemek elkészítésének, én most hímzőfonallal készítettem néhány öltést. Végül a második poháralátét alapot fogd alulra, és pelenkaöltéssel varrd körbe az egész nyuszis alátétet.

Ezzel el is készült a húsvéti asztali dekoráció. Hatos csomagban akár ajándékba is adhatod ezeket a cuki nyuszis alátéteket.

Itt még több húsvéti dekorációs ötletet találsz.

Ilyen könnyedén elkészíthetőek ezek a cuki nyuszik. Készíts belőle sokat, bármilyen színben is készülnek biztosan kedves díszei lehetnek a húsvéti ünnepnek.

Legyen szép napod!

Szerző: Fodor Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük